A lottó jut elsőként eszünkbe, ha megemlítik a szerencsejátékokat. Ez a játék a leginkább elterjedt hazánkban, ezt játszák a legtöbben. Természetesen nem csak egyféle lottó létezik: van ötöslottó, hatoslottó, skandináv lottó és több egyéb nem lottó elnevezésű, de lottószerű játék is játszható.

Mi a lottó lényege?

A lottójátékok lényege, hogy a játékosoknak egy előre megadott számtáblában meghatározott számú számot kell megjelölniük, és akkor juthatnak nyereményhez, ha a számtáblában szereplő összes szám közül minél többet eltalálnak. Egy találat azonban még kevés a nyereményhez, a megjátszott számok számától, azaz a játék típusától függően két találattal már nyerhetünk kisebb összegeket.

Mindenki a telitalálatra pályázik

Nam egestas et velit eu ultricies. Aliquam tempor justo nisl, non auctor nibh lobortis sit amet. Cras pharetra facilisis nulla eget aliquam. Mauris ultricies elit sed lacus eleifend dapibus sed sed justo.

A lottóban viszonylag nagy az esélye annak, hogy a lottósorsoláson egy viszonylag kis összeget hazavihessünk, azonban általában ez inkább csak vigaszdíjként értelmezhető. ötöslottó, hatoslottó, skandináv lottóAz emberek ugyanis a főnyeremény reményében költenek ezekben a játékokban. Megfigyelhető, hogy ha több héten keresztül sem viszik el a főnyereményt, egyre több és több játékos vásárol szelvényeket, azaz egyre csábítóbb a halmozódó nyereményösszeg. Ha ez már eléri a fél milliárd forintot, látványosan megnő a lottózók előtt szelvények feladására váró, sorban állók száma. A kígyózó sor pedig még azoknak is feltűnik, akiknek egyébként eszébe sem jutott volna lottószelvényt vásárolnia. Ők a magas nyereményösszeget és a tömeget látva is kedvet kaphatnak a játékban való részvételre, ami logikusan végiggondolva egészen furcsa reakciót jelent.

Milyen számokkal nyerhetünk a lottón?

Lottójátékok már igen régóta léteznek és pont ilyen régen próbálják megfejteni az emberek a telitalálat titkos stratégiáját is. Különféle elméletek léteznek arról, hogy hogyan érhetjük el legbiztosabban a főnyereményt jelentő telitalálatot. Azt mindenki tudja, hogy annyi szelvényt nem érné meg megvásárolni, hogy biztosan telitalálatunk legyen, ráadásul egy hét alatt ki sem tudnánk tölteni mindegyiket. Vannak akik a korábbi sorsolások statisztikáiból indulnak ki: elemzik, hogy melyik számot húzták ki eddig legtöbbször és a leggyakrabban kisorsoltakat ajánlják bejelölni. Természetesen léteznek ennél sokkal bonyolultabb elméletek is. Olyan is létezik, amely még a bolygók aktuális állását is összekombinálja a korábbi statisztikákból kinyert adatokkal. Az elméletek igen érdekesek is lehetnek, de sajnos semmiféle bizonyosság sincs arra, hogy segítségükkel komolyabb nyereményre tehetnénk szert a lottón.

Szerencsések vagyunk, vagy inkább pechesek?

Sokan játszanak éveken keresztül fix számokkal. Ezek lehetnek a fontosabb családi események: születésnapok, házassági évfordulók dátumaiból képzett lottószámok, vagy akár a számmisztikában jelentéssel bíró számok, esetleg teljesen random módon kiválasztott, állandóan megjátszott lottószámok. Sokan viszont úgy érzik, hogy ők maguk szerencsétlenek, tehát esélyük sincs arra, hogy a lottóban eredményt érjenek el a saját maguk által kiválasztott számok segítségével. Nekik készültek a lottószám generátorok, melyeknél a játéktípust kiválasztva a gép által véletlenszerűen kiválasztott számokat kaphatjuk meg. A lottózókban is van ilyen lehetőség, ha nem kívánunk előzetesen számokat kiválasztani: a szelvények feladásakor a gépi játékot választva a gép választ számunkra lottószámokat.