A sofőrszolgálat egy új, ám annál népszerűbb megoldás az esti buliból hazafelé tartó útra: hívjunk bérsofőrt, aki saját kocsinkkal szállít minket haza – így komfortos, illetve jutányos egyszerre.

Egy ideális közlekedési mód éjszakára

A háztartások többségének egy gépjárműve van, vagy egy se. Egy pár, aki együtt él, könnyebben meg tudja oldani, hogy hol az egyikőjüknél, hol a másikuknál van a kocsi - nagyobb létszámú családban viszont nehezen lehet dűlőre jutni e kérdésben. Esélyes, hogy ugyanabban az időben többen is használnák az autót.

Az ilyen eseteket szerencsére nem nehéz kiküszöbölni. Igénybe vehetünk tömegközlekedési járműveket (buszok, trolik, villamosok, metró). Ne kockáztassuk életünket és jogosítványunkat ha ittunk, hívjunk inkább sofőrszolgálatot!Azonban még a fővároson belüli – gyakorinak mondható – tömegközlekedés is okozhat meglepetéseket. Évszaktól függetlenül sokszor meghibásodások, vezetékjavítások gátolják az akadálymentes közlekedést. A menetrendhez való igazodásról nem is beszélve, ugyanis – különösen éjjel – van, hogy fél, egy órát kell várni egy-egy járatra. Ilyenkor például jól jöhet, az, hogyha valaki rövid időn belül elszállít a célunkig. Vagy amikor napközben késésben vagyunk egy üzleti tárgyalásról, vagy bármilyen más megbeszélt találkozóról, vagy ha egyszerűen túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy a volán mögé üljünk. Első gondolatunk talán a taxi lenne, ám ez a megoldás egyrészt kevésbé megbízható, másrészt nagyon sokba kerül. Ebben tehát az esetben a legkézenfekvőbb megoldás, ha sofőrt hívunk!

Mit nyújt számunkra a sofőrszolgálat?

A sofőrszolgálat az előbb felsoroltakon kívül talán a leginkább a szórakozni vágyóknak egy remek lehetőség. Ha valaki már elég alkoholt ivott ahhoz, hogy ne vezethessen (illetve egyáltalán – ha alkoholt fogyasztott), csak hívnia kell egy sofőrt, aki hazaviszi a megrendelőt a megfelelő címre. Ez azt is jelenti, hogy a jármű a miénk, az ezzel való utazás sokkal olcsóbb, mint oda-vissza taxizni. Kényelmesebb is, mint a tömegközlekedés. Járművünkért természetesen a vezetés erejéig felelősséget vállalnak, így ha abban bármilyen kár keletkezne, megtérítik.

Szolgáltatás-nyújtás Budapesten és környékén

Budapesten található a legtöbb sofőrszolgálat, ám ők kérésre, vidéken is vállalnak szállítást. Telefonon keresztül lehet elérni őket a nap 24 órájában, és nagyjából fél óra alatt érkezik meg a sofőr a helyszínre – ám a pontos időről, az esetleges csúszásról kötelesek tájékoztatni bennünket diszpécsereik. A várakozási díj itt jóval kevesebb, mint valamely taxi társaságnál. Úgynevezett SOS sofőrszolgálat is létezik, ez azt jelenti, hogy néhány perc alatt érkezik meg a sofőr – az erre vonatkozó igényünket persze a telefonban közölni kell.

Dolgozzon Ön is sofőrként!

A szolgáltatás nyújtásán kívül egy másik lehetőség, amelyet a sofőrszolgálatoknál érhetünk el, az a náluk való dolgozás. A sofőr állás betöltéséhez alapfeltétel a jogosítvány megléte, külön előnyt jelent, ha az illetőnek van tapasztalata személyszállítással kapcsolatban. Ha bérsofőrként szeretnénk keresni a kenyerünket, fel kell készülnünk az éjszakai műszakokra. Éppen a szórakozó, bárokból hazavágyók nagy száma miatt különösen ebben az időszakban van szükség sofőrökre. Jó hír azonban, hogy a nap nagy része ekkor szabad, vagyis akár másik munkát is vállalhatunk. De hivatásos sofőrként is elhelyezkedhetünk, azonban erre szinte az egész napunk rá fog menni, hiszen itt már teljes munkaidőről beszélhetünk.