A Balaton Sound hagyományosan idén is július elején került megrendezésre Zamárdiban. A Sziget Fesztivál szervezője által lebonyolított fesztiválon minden évben nagy profizmusra és gyakorlatra, kitűnő előadókra és nagyszerű programokra számíthatnak a résztvevők.

A Zamárdi Szabadstrandon tartott nyári fesztivál messziről vonzza a szórakozni vágyó fiatalokat, a rendezvényen résztvevő fiatalok a világ minden részéről érkeznek a Balaton partjára. A hatalmas érdeklődést jelzi, hogy az elővételes bérletek 98%-át már március elejéig értékesítették is a júliusi fesztiválra. Már 2013-ban is bekövetkezett, hogy a bérletek már két hónappal a rendezvény előtt elfogytak, így az akkor póruljártak idén bizonyára nem felejtkeztek el időben megváltani Balaton Sound bérletüket, így az összes programon résztvehettek, nem csak egy-egy napijegy segítségével kapcsolódhattak be az eseményekbe.

Rekord látogató a 2014-es Balaton Soundon

A 2014-es zamárdi fesztivál több szempontból is rekordot döntött. A szervezők legnagyobb örömére teltházzal üzemelt, ami 145.000 látogatót jelentett. A szerdától vasárnapig tartó fesztiválon a nagyszínpad legismertebb fellépője David Guetta volt, aki nem is habozott eljátszani legkedveltebb számait péntek esti nagyszínpados fellépésén. A szombati bulit a még csak huszonhat éves, de már világhírű, amerikai Wiz Khalifa biztosította. Vasárnap pedig a holland Armin van Buuren búcsúztatta a fesztivál résztvevőit trance zenéjével, amely után a közönség óriás kivetítőn még a vb végét is követhette.

Zamárdi a szakadó esőben

Az időjárás idén nem kedvezett a fesztiválnak, bár különös módon a fesztiválozók remekül kezelték ezt a problémát. A nemzetközi közönség számára nem jelentett újdonságot az özönvízszerű esőzés és a viharos szél, az egyik leismertebb angliai fesztivál, melyet Glastonburyben rendeznek, már hozzászoktatta őket az óriási esőköz és az emiatt kialakuló hatalmas sárhoz. Sokan fürdőruhában, esőkabátban és gumicsizmában igyekeztek állni a sarat, de olyan is volt, aki látszólag egyáltalán nem törődött a zord körülményekkel. A második napon már megjelentek a környéken a gumicsizma- és esőkabát árusok is, így segítve a fagyoskodó és szétázott fesztiválozókat. A szervezők is igyekeztek gyorsan enyhíteni a problémákat, csökkentve a sarat és szerencsére koncertek sem maradtak el az ítéletidő miatt. A Balaton most is bebizonyította, hogy még rossz idő esetén sem kell fejvesztve hazamenekülnünk innen, mindig jól érezhetjük itt magunkat.

Aki túlélte az esős napokat, szombattól már igazi nyári időt élvezhetett, kisütött a nap és fürdésre is alkalmassá vált az idő. A Balaton Sound visszakerült a normál kerékvágásba, a fesztiválozók végre ismét elővehették fürdőruháikat és party ruháikat, a lányok alkalmi sminkben bulizhattak.

Balaton Sound 2015

Természetesen jövőre is lesz Balaton Sound Zamárdiban. Már a dátumát is kitűzték: 2015. jálius 9-12-e között vehetünk majd részt rajta. Az idei rekord részvétel miatt valószínűleg most még korábban be kell biztosítsuk helyünket, ha bérletet szeretnénk venni, még idén érdemes lesz elővételben megváltanunk. A pakoláshoz azért még ne kezdjünk hozzá, de próbáljuk meg észben tartani, hogy jövőre mindenképpen vigyünk magunkkal meleg és esőálló ruhákat és természetesen gumicsizmát is. Így biztosan nem érhet bennünket meglepetés és csupa jó élménnyel töltődhetünk fel.