Az Eurojackpotról talán kevesebben hallottak Magyarországon, mint az ötös lottóról, pedig a játék nemzetközi szintű, a nyeremény pedig igen kecsegtető. Ez egy olyan játék, amelyben több európai ország tagjai vehetnek részt, összesen legalább bruttó 10 millió eurós főnyereményért minden héten.

Hány számot kell megjátszani?

A játékot egy két táblával ellátott szelvényen játszhatja. Az elsőn 5 számot kell bejelölnie a feltűntetett ötvenből, a másodikon pedig 2 darabot a 10 számjegy közül. Ami még inkább vonzó az Eurojackpotban, az az, hogy már három találattól kezdve nyereményhez juthat. Ez a hármas találat úgy is érvényes, hogy a két mezőn bejelölt számai közül bármelyik három szám talált, azaz nem szükséges, hogy csak az egyik táblában legyen a három találat.

Nyerőosztályok, szabályok

Az Eurojackpotban összesen 12 nyerőosztály létezik, ami azt jelenti, hogy még nagyobb esélye lehet arra, hogy nyerjen valamit, ha ezzel a játékkal játszik. A nyerőosztályokat az alapján döntik el, hogy hány találata volt az A (Az 50 számos), illetve a B (10 számos) mezőben.

Alapvetően a normál játékban a fent említett szabályok alapján játszhat, de aki bátor, és szeretné próbára tenni a szerencséjét, az kombinációs játékot is játszhat. A kombinációs változatot ugyanazon a szelvényen jelölheti be, egy A és egy B mezőn. A szelvényen több játékot már nem játszhat, ellentétben a normál játékkal, ahol egy szelvényen kitöltheti az 5 alapjátékot, majd még tizenötöt még hozzáadhat gépi úton, a számok bediktálásával. A normál játék bármelyik mezőben kitölthető, nem kell az elsőben megadni a számokat.

Kombinációs játék

A kombinációs játékot csak az első táblában töltheti ki. Összesen legalább 8, legfeljebb 13 számot adhat meg. A megjelöltek számát egy külön rublikában meg kell jelölni. Az A mezőben minimum 5, maximum 11 szám jelölhető meg, míg a B mezőben minimum 2, maximum 8 szám játszható meg. A kombinációs játék lényege, hogy a kombinációkkal több alapjátékot is kijátszhat, például ha az egyik mezőben 5, a másikban 3 számot jelölt meg, akkor az összesen három alapjátéknak felel meg. Emellett választhatja a gépi játékot, amely megegyezik az ötös lottó gépi megfelelőjével. A számokat itt a számítógép generálja önnek. Érdemes ezt választani, ha nincsen jól bevált kombinációja. A terminálnál be kell mondania, hogy hány alapjátékot szeretne megjátszani, illetve kombinációs játék esetében összesen hány számot jelöljön meg a gép.

Joker játék és a sorsolás

Joker is található az Eurojackpot szelvényen. Ekkor a nyomdai sorszám utolsó hat száma lesz az, amivel ön játszik majd.A többi játékhoz hasonlóan itt is kap egy igazolószelvényt, aminek bemutatásával veheti majd át a nyereményét. Ezt a szelvényt újra megjátszhatja, de azon már semmit nem változtathat, még a jokert, illetve a megjátszott mezők számát sem. Szelvényeket ugyanott vehet, ahol bármely más szerencsejáték szelvényt is, általában szombat reggeltől péntek estig. A szelvény 2 euróba kerül, amit az aktuális árfolyamnak megfelelően fordítanak át forintra.

A sorolást Finnországban végzik, magyar idő szerint péntek este 21 óra magasságában. Ön a Szerencsejáték Zrt. honlapján, néhány napilapban, a Teletext. 876. oldalán, a SzerencseMix újságban és az értékesítőhelyeken tekintheti meg. A magyar nyelvű lottós oldalak közül, a lottoszamok.net weboldalára kerülnek fel először az aktuális eurojackpot nyertes számok, nyeremények.A nyereményeket forintban veheti majd át. 200000 forint alatti nyereményt az igazolás bemutatása után az értékesítőhelyen, e fölött egészen 5 millió forintig egy nyereményigénylő szelvény kitöltése után bankszámlaszámra történik. Az 5 millió forint fölötti nyereményt szintén a bankszámlájára fogják utalni egy telefonos egyeztetés után. A főnyereményt a jövedelemadó levonása előtti mértékben teszik közzé. Ezt euróban kaphatja meg, a jövedelemadó levonása után, ellentétben az egyéb nyereményekkel, amelyek esetében a megjelölt összeg nettó, és forintban kerülnek kifizetésre.