Balatonlelle a Balaton déli partján, nagyjából köztájon fekszik. Ideális hely a nyaralóknak, akár a balatoni fürdőzés, akár a programok tekintetében. Már nyolc éve, hogy létrehozták különleges strandját, ahol a tengerparthoz hasonlóan homokos partszakaszt alakítottak ki, így nem kell messzire utaznunk, hogy tengerparti hangulatunk legyen.

A Balaton mindig is a legfőbb nyaralóhelynek számított Magyarországon, a hatalmas területű tó a rengeteg szabadidős lehetőséggel várja a fürdőzni vágyókat. Míg évekkel ezelőtt maximum a csúszdázás és vízibiciklizés jelentette a szórakozást, ma már sok medencés, szaunás élményfürdők és gyógyfürdők, lábtenisz és strandröplabdapályák, vízifoci, szörfkölcsönző és természetesen kulturális látnivalók is várják a nyaralókat. Akkor sem kell megijedni, ha hirtelen elromlik az idő, a fedett, fűtött vizű medencék és masszázs szolgáltatások biztosan elnyerik tetszésüket.

A balatonlellei Napfény strand

A homokos partszakaszt Napfény strand néven találhatjuk meg Balatonlellén, a kikötő mellett. Ugyan nem ingyenes, hanem fizetős strand, de árai elfogadhatóak és cserébe tengerpartihoz közelítő élményben lehet részünk. Ha gyermekekkel nyaralunk, semmiképpen sem szabad kihagyni a közös homokvárépítést a sekély vízparton, a kicsik semmit sem élveznek ennél jobban.

A strandon belül, de egy külön belépőjeggyel igénybevehető masszázs, szauna, gőzfürdő és csúszdapark részen három medence és egy szauna komplexum is található, ahol finn és aroma szaunát, illetve gőzfürdőt is találhatunk, melyekhez merülő medencét is igénybevehetünk. A medencék a szokásos extrákkal is ellátottak: található bennük sordófolyosó, barlangszerű rész, masszázsfal és nyakzuhany, jakuzzi. A szolárium szerelmesei is megtalálják számításaikat, illetve rossz idő esetén a szoláriumok segítségével szerezhetjük meg nyári barnaságunkat. Egy több pályás csúszdarendszer is várja a nyaralókat.

Balatonlelle - csúszdák

Természetesen a városban több szabadstrand is működik, ha ezek közül választunk, ügyeljünk arra, hogy viszonylag kevés a fa területükön, így magunknak kell gondoskodnunk az árnyékolásról. Mosdók és öltözők természetesen itt is találhatóak és vízibiciklit, kajakot is kölcsönözhetünk.

Eljutás Balatonlellére

Autóval tudunk leggyorsabban eljutni Balatonlellére, Budapestről forgalomtól függően kb. másfél óra alatt leérhetünk az M7-es autópályán haladva. Vonattal sem tart azonban sokkal tovább az út, akár két óra alatt is odaérhetünk a Déli pályaudvarról induló vonatok segítségével. Ha nagyobb társasággal tervezzük a nyaralást, érdemes lehet különbuszt bérelni, így az utazás ideje alatt is szabadabban mulatozhatunk barátainkkal, miközben gyorsan elérjük úticélunkat.

Apartmanok és szálláshelyek a városban

Balatonlellén rengeteg hotel, apartman és egyéb szálláshely áll rendelkezésre. Általában érdemes a parthoz közeli szálláshelyet választani, így nem lesz problémánk a vízhez való lejutással, bár az igaz, hogy ezek a szállodák vagy apartmanok általában némileg drágábban a távolabb találhatóaknál. Így viszont nem kell borsos árat fizetnünk a parkolásért a vízparton, vagy hosszasan gyalogolni a forróságban. Ha megtehetjük, érdemes olyan szállodát választani, amely maga is rendelkezik medencével, így még kényelmesebben pihenhetünk. Néhány helyen még saját fitneszterem is található. Ma már a legtöbb apartmanban és sok szállodában is ingyenes wifit használhatunk és a szobákban is egyre nagyobb a kényelem: lcd tv, légkondícionáló is található bennük. A szálláshely foglalásakor mindenképpen figyeljünk oda ezekre a különbségekre is.